Even voorstellen: Taalhuis Arnhem

Wat is het Taalhuis Arnhem?

Taalhuis Arnhem is een verzamelplek voor alle vragen over laaggeletterdheid in Arnhem. Laaggeletterdheid betekent dat iemand moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben mensen ook moeite met het regelen van digitale zaken. Mensen kunnen dit wel, maar niet genoeg om mee te doen in onze samenleving.

Wat doet het Taalhuis?

Het Taalhuis doet verschillende dingen:

 1. Spreekuren
  Het Taalhuis heeft spreekuren voor iedereen die vragen heeft over lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Dat kunnen dus inwoners zijn, maar ook vrijwilligers, professionals, de buren, mantelzorgers enzovoort.
  De taaladviseur van het Taalhuis denkt mee in wat het beste bij iemand past.
 2. Professionals en vrijwilligers in de wijk/gemeente
  Het Taalhuis geeft voorlichting over laaggeletterdheid bij organisaties. Zo leert iedereen laaggeletterdheid herkennen. Professionals en vrijwilligers kunnen signalen doorgeven aan het Taalhuis. De wijkadviseurs pakken deze signalen op en onderzoeken wat daarmee kan.
 3. Lesaanbieders en vrijwilligers
  In elke wijk in Arnhem zijn er organisaties en mensen die lessen aanbieden. Bijvoorbeeld om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer om te gaan.
  Er zijn ook vrijwilligers die mensen helpen bij lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. Het Taalhuis verzamelt alle aanbieders van deze lessen op de website www.taalhuisarnhem.nl Hierdoor weten de taaladviseurs van de spreekuren heel goed waar welke lessen zijn. En welke lessen het beste bij iemand passen.
 4. Taalambassadeurs
  De taalambassadeurs van het Taalhuis zijn mensen die moeite hadden of nog hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met digitale zaken. Zij vertellen over hun ervaringen. Bijvoorbeeld tijdens een voorlichting. De taalambassadeurs kunnen ook teksten op leesbaarheid testen.

Wil je meer weten over het Taalhuis?

Je kunt bellen naar 06 28 07 10 76.
Je kunt een e-mail sturen naar info@taalhuisarnhem.nl
Kijk op onze website www.taalhuisarnhem.nl
Of kom naar 1 van onze spreekuren:

Neem contact op