Partners

Voor Elkaar in Arnhem staat niet op zichzelf. Het is een voordeur voor alle informele organisaties en (burger)initiatieven in Arnhem. Onderstaand vind je een overzicht van de betrokkenen. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen via mail of telefoon, of door het bezoeken van de website.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Wie weet biedt één van onderstaande organisaties wel jouw perfecte vrijwilligersbaan!

't Broek Omhoog

Bij ’t Broek omhoog kun je altijd terecht voor een kopje koffie of thee, een praatje en activiteiten.

ACPG

Het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (Apcg) behartigt de collectieve belangen van mensen met een beperking.

 

 

 

AdviesBrigade

Vrijwilligers van de AdviesBrigade zetten hun kennis en expertise in om besturen van  andere vrijwilligersorganisaties te ondersteunen.

Arnhemse Uitdaging

De Arnhemse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in Arnhem. Stichtingen, verenigingen en initiatieven kunnen hulp vragen aan...

Bakermat - Burenhulp

Bakermat Burenhulp koppelt een vrijwilliger aan een wijkbewoner met een vraag. Bijvoorbeeld voor boodschappen, een praatje, een stukje wandelen en meer.

Burenhulp Voor Elkaar

Burenhulp Voor Elkaar is een vrijwilligersorganisatie voor en door bewoners van Presikhaaf 1 en omgeving. Wij zijn sinds 2010 een Trefpunt waar mensen binnen kunnen lopen.

Buurtmaatje CSA

Het project Buurtmaatje CSA staat open voor individuele hulpvragen uit de wijken Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse Broek. 

City at Home

City at Home (voorheen City Hearts), biedt ruimte aan vrouwen die graag in contact komen met anderen vrouwen. Een plek van ontmoeting, gezelligheid maar ook een luisterend oor.

Coronahulp Alteveer Cranevelt

Coronahulp Alteveer/Cranevelt: Er kan nog altijd een beroep gedaan worden op een fantastische groep wijkgenoten die zich belangeloos inzet voor buurtgenoten.

D3rde Verdieping

D3rde Verdieping is voor iedereen die worstelt met de zin of betekenis van het leven, door ziekte, eenzaamheid, verlies van een dierbare, enz. Een Centrum voor Levensvragen.

de Gereformeerde Gemeente Arnhem

De Gereformeerde Gemeente Arnhem is een Christelijke gemeente die uitgaat van wat God tot ons zegt in de Bijbel. Wij geloven dat de Bijbel het Woord van God is.

De Kansenfabriek

De Kansenfabriek heeft het doel om mensen die in (de omgevingvan) Het Arnhemse Broek wonen een plek te bieden waar zij anderen kunnen ontmoeten.

 

De Wasplaats

De Wasplaats is een duurzame en sociale spil van de wijk Klarendal: het combineert ontmoeting, informele zorg en betaalbare dienstverlening.

EcoVrede

Ecovrede helpt wie dat nodig heeft. Van hulp bij brieven, kleding, kleine reparaties, vrijwilligerswerk en hulp bij duurzame tuinen...

Geloven in de Buurt - Leger des Heils Arnhem

Geloven in de buurt van het Leger des Heils Arnhem wil een plek zijn waarbij ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken centraal staan. 

Humanitas Rijn Ijssel

Humanitas is er voor mensen die het even niet alleen redden. Geschoolde vrijwilligers zetten zich in op het gebied van opvoeden & opgroeien, thuisadministratie, verlies & e...

Ideeënmakelaars

Bij de ideeënmakelaars kan je als inwoner terecht met een goed idee. Zij helpen je om je idee tot stand te brengen! Ze weten waar je moet zijn en denken met je mee.

Inloophuis Sint Marten - Klarendal - Spoorhoek (Buurtmaatjes)

De Buurtmaatjes zijn een groep betrokken vrijwilligers die omziet naar buurtgenoten in St. Marten, Spoorhoek en Klarendal. Ze bieden hulp op maat.

Klassewerk

KlasseWerk motiveert mensen om met gerichte begeleiding en een praktijkopleiding in een dienstverband aan de slag te gaan.

Landenkookgroep Klarendal

Elke 2de en laatste dinsdag van de maand staat het MFC Klarendal, Kazerneplein 2, Arnhem open voor lekker eten uit allerlei landen, gemaakt door buurtbewoners.

Live+

LIVE+ van Stichting Act beweegt door een op maat gemaakte route mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer naar werk, scholing en ontwikkeling!

Mediatrefpunt Arnhem Zuid

Bij Medi@trefpunt Arnhem Zuid kan je terecht met vragen over computer, laptop, tablet of smartphone. Ook bieden zij cursussen op het gebied van digitale zelfstandigheid.

MEE Gelderse Poort

MEE Gelderse Poort is dé expert voor mensen met een beperking en hun omgeving (informatie, advies, ondersteuning). Zelfregie en meedoen in de samenleving staan centraal in o...

MVT Arnhem

Betrokken en enthousiaste vrijwilligers van MVT Arnhem helpen burgers met het onderhoud van de tuin en klusjes in huis. Zowel mensen die het zelf niet kunnen, als...

OKO

Op de website van Overleg Kerken en Overheid Arnhem (OKO) vind je een overzicht van activiteiten en voorzieningen die vanuit de kerken worden georganiseerd.

Praktische Zaken

Praktische Zaken ondersteunt en helpt vrijwilligers(organisaties) met vragen over administratie, financiën, personeel, verzekeringen, communicatie of regelgeving.

Pro Persona Connect afdeling preventie

Pro Persona Connect afdeling preventie: Preventie van psychische problemen en het bevorderen van de mentale gezondheid.

Repaircafé De Groene Vos

 

Tijdens Repaircafé De Groene Vos repareren handige vrijwilligers van alles en nog wat.

 

RK Sint Eusebiusparochie

RK Sint Eusebiusparochie biedt twee inloopplekken in de stad waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, praatje, activiteiten of ondersteuning.

Rode Kruis

Rode Kruis locatie Arnhem ondersteunt ook verschillende goede projecten met vervoer. Denk hierbij aan het brengen van voedsel naar de voedselbanken of ondersteuning bij vakanties v...

Stadskracht

Stadskracht is hét kennisplatform van Arnhem voor bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties. Boordevol handige tips, inspirerende voorbeelden en praktische kennis.

Statenkwartier voor mekaar

Bij Statenkwartier Voor Mekaar kan je terecht voor kleine klusjes, boodschappen, vervoer bij voorkeur binnen de regio naar en van ziekenhuis of t.b.v. sociaal contact.

SteunOuder

Heb je als ouder behoefte aan een steuntje in de rug bij het zorgen voor de kinderen? Volwassen vrijwilligers trekken één of twee dagdelen per week op met een kind.

Stichting Amaruq

Stichting Amaruq biedt ondersteuning tijdens het proces van sterven en rouw, en bewustzijn te brengen rondom het proces van sterven.

Stichting de Kim

Stichting De KIM is een katholieke organisatie voor maatschappelijke activering. Zij signaleren wat mensen nodig hebben en activeren vrijwilligers zodat zij hen kunnen ondersteunen...

Stichting NAbij

NAbij staat mensen in hun laatste levensfase nabij. Mensen die niet terug kunnen vallen op voldoende ondersteuning in de directe omgeving.

Stichting Present

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken. Zo bouwt Present aan een samenleving die omziet.

Stichting SeniorWeb Arnhem

Of u nu uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie: Stichting SeniorWebArnhem helpt u verder.

Stichting Shcool's Cool

Stichting School’s Cool Arnhem koppelt vrijwillige thuismentoren aan kinderen die extra begeleiding nodig hebben tijdens de middelbare school.

Stichting Voor Nu en Later

Stichting Voor nu en Later is opgericht om mensen de mogelijkheid te bieden om bij leven belangrijke zaken te regelen voor zowel bij leven als na het leven.

SWOA

SWOA ondersteunt mensen in en om Arnhem. Van begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Daar zetten zo’n 500 (vrijwillige) medewerkers zich iedere...

Taalhuis Arnhem

Taalhuis Arnhem zoekt samen met jou naar een plek waar je terecht kunt voor hulp of les. Voor hulp bij lezen - schrijven - spreken - rekenen - werken met de computer.

Toon Hermans Huis Arnhem

Het Toon Hermans Huis Arnhem is een ontmoetingsplaats voor ieder die geraakt is door kanker. Bij ons krijg je aandacht en ondersteuning buiten het ziekenhuis.

Verhuiscoaches

Ben je 55+ en denk je erover te verhuizen naar een meer passende woning? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Een verhuiscoach kan je verder helpen!

Villa Klarendal

Villa Klarendal is een christelijke wijkgemeenschap in de Arnhemse wijk Klarendal. Vanuit onze identiteit willen we als wijkbewoners actief werken en meehelpen aan de leefbaarheid...

Vitale verbindingen

Vitale Verbindingen is een herstelcommunity bestaande uit mensen met ervaring in de GGZ en/of mensen die ervaring hebben met gebeurtenissen die het leven ontwricht hebben.

Vitesse Betrokken

Vitesse beweegt niet alleen op het veld, maar ook ver daarbuiten! Vitesse is diep geworteld in de samenleving: (Groot) Arnhem en Vitesse hebben elkaar nodig.

Voedselbank Arnhem

Voedselbank Arnhem helpt met zo'n 450 vrijwilligers meer dan 1200 huishoudens in de regio door ze tijdelijk van voedsel te voorzien.

Volkshuisvesting

Bij Volkshuisvesting Arnhem vindt u alle informatie als huurder en/of woningzoekende binnen Arnhem.

VPTZ Arnhem

De vrijwilligers van VPTZ Arnhem ondersteunen mensen die hun levenseinde naderen en hun mantelzorgers. Dit doen zij zowel thuis als in instellingen.

YES & You

YES & You is een laagdrempelige, interculturele zorgorganisatie. We zijn er voor mensen met psychische of sociale problematiek en/of gezinnen die baat hebben bij begeleiding.

Zij = Wij

Stichting ‘Zij is Wij’ is een Arnhemse stichting die burgers met elkaar verbindt met activiteiten en het bieden van een cultureel programma.

Zonnebloem Arnhem Oost

Zonnebloem Arnhem Oost zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Neem contact op