Verhuiscoaches ook in Arnhem!

Ben je 55+ en denk je erover te verhuizen naar een meer passende woning? Maar zie je op tegen alles wat hier bij komt kijken en weet je niet waar je moet beginnen? Een verhuiscoach kan je verder helpen.

De kinderen zijn het huis uit, het onderhoud van de tuin wordt zwaarder en/of je wilt liever gelijkvloers wonen. Er zijn op een gegeven moment redenen dat je het gevoel hebt dat je huis te groot wordt. Maar om de stap naar verhuizing ook echt te maken kan een grote zijn.

Een verhuiscoach gaat vrijblijvend met je in gesprek en je bent tot niets verplicht. Hij bekijkt samen met jou wat een passend nieuw thuis kan worden en wat daarvoor nodig is. Samen kijken jullie wat je zelf kan doen en wie je kan helpen, bijvoorbeeld familieleden, vrienden of buren. Waar nodig en waar mogelijk biedt de verhuiscoach aanvullende hulp. Dit doen ze samen met de woningcoöperatie. De verhuiscoach geeft ook informatie over de mogelijkheid om van de verhuisvergoeding gebruik te maken

Wanneer kom je in aanmerking voor ondersteuning?

Om gebruik te kunnen maken van de verhuiscoach zijn er een aantal voorwaarden:

  • De huidige woning staat in de provincie Gelderland en is eigendom van een woningcorporatie;
  • Het gaat om een woning van minimaal 65 m² en met tenminste drie slaapkamers;
  • De toekomstige huurwoning heeft maximaal twee slaapkamers en is geschikt of geschikt te maken voor senioren;
  • Ten minste één lid van het huishouden is 55 jaar of ouder;
  • De woning blijft beschikbaar als huurwoning voor de woningcorporatie.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor een gesprek?

Kijk op www.gelderland.nl/verhuiscoach, stuur een mail naar verhuiscoach@gelderland.nl of bel naar 026 359 99 99 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur).

« Naar het overzicht

Neem contact op